1 litre sütü bir tencereye koyup üzerine 2 poşet pudingi ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 25 g margarini ilave edin ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp margarin ile yağlanmış 25 cm çapındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 3 saat bekletin.
Unu eleyip şekerli vanilin, toz şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Yumurta, margarin, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru tekrar yoğurun. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp tavşan şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Buzdolabındaki pudingi çıkarıp bir bıçak yardımı ile kenarlarını yavaşça kalıptan ayırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Kurabiyeleri pudingin kenarlarına sıralayın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:250 dk.OrtaYaklaşık 10 kişilik