Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yılın Babası

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Babalar günü tarifi, şeker hamurundan hazırlanan madalya şeklinde kurabiyeler...Babanıza sürpriz yapın...

Yaklaşık 10 - 12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yılın Babası

Hamur:

70 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
80 g fıstık ezmesi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1,5 - 2 su bardağı un

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
20 - 25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Buğday Nişastası

Kalıp:

Dr. Oetker Yıldız Kurabiye Kalıbı 6'lı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisi boyutunda 2 adet pişirme kağıdı kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, yumurta, fıstık ezmesi, şekerli vanilin, pudra şekeri ve unu bir kaba alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kestiğiniz pişirme kağıtlarından birini tezgaha alın ve hamuru üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 8 cm çapında kurabiye kalıbı ile daireler şeklinde kesin. Dışta kalan hamurları çıkarın. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp fırın tepsisine koyun. Her bir hamurun kenarına kürdan yardımı ile 1 cm uzunluğunda delik açın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

3

Üzerinin hazırlanışı

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yarısını hava almayacak şekilde sarıp kaldırın. Kalan şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun. Sarı jel renklendirici ile renklendirin. Tezgahın üzerine az miktarda nişasta serpin. Merdane yardımı ile şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın ve 8 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın. Soğuyan kurabiyelerin üzerini su ile hafif ıslatın ve hazırladığınız şeker hamurlarını yerleştirin. Kürdan ile şeker hamurlarını da delin. Yıldız kurabiye kalıbı ile şeker hamurunun üzerine hafif bastırarak iz çıkarın. Madalyonların çerçevelerine de kürdan ile şekiller yapın ve gıda kalemi ile süsleyin. Servisten önce madalyalara kurdele takın.