Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yulaflı Crème Olé'li Kuplar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muzlu yulaflı toplar ve kahveli Crème Olé ile hazırlanan lezzetli kuplar.

Yaklaşık 3 - 4 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yulaflı Crème Olé'li Kuplar

Yulaflı karışım:

1 adet muz
4 - 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
2 - 3 yemek kaşığı un

Crème Olé:

1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
1 çay bardağı krema
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Dolgu:

3 - 4 yemek kaşığı fındık kırığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Muzu bir kaba alın ve çatal ile ezin. Üzerine fındık ezmesi ve yulaf ezmesini ekleyip kaşık ile karıştırın. Unu ekleyin ve tekrar karıştırın. İki kaşık yardımı ile cevizden daha küçük toplar alıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Crème Olé ve kupların hazırlanışı

Fındıkları bıçak ile ikiye kesin. Süt ve kremayı çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini ve Türk kahvesini ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Aralara hazırladığınız yulaflı toplardan ve fındık koyarak kuplara paylaştırıp servis yapın.