Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarısı, pekmez, muskat rendesi, karanfil, tarçın ve zencefili ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip eliniz ile yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Üzerlerine hafif bastırarak yassılaştırın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Beyaz kuvertürü ve 50 gr tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile karıştırarak eritin. Bitter kuvertürü de kalan tereyağı ile aynı şekilde eritin. Soğuyan kurabiyeleri mutfak robotunda toz haline gelinceye kadar öğütün. Eşit miktarda iki ayrı çırpma kabına alın. Birinin üzerine beyaz kuvertürü ekleyin, iyice karıştırın ve kalıbın tabanına yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Süre sonunda kalan bisküviyi erittiğiniz diğer kuvertür ve vanilya aroması ile karıştırın. Buzdolabında soğuyan karışımın üzerine kaşık ile yayın. Tekrar buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda 2x2 cm boyutlarında baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kakao serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar