Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Zerdeçallı İrmik Helvası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Zerdeçal ve dil peyniri ile hazırlanan irmik helvasının farklı bir sunumu.

Yaklaşık 6 kişilik

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Zerdeçallı İrmik Helvası

İrmik helvası için:

200 g dil peyniri
2,5 su bardağı su
75 g tereyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası

Süslemek için:

Antep fıstığı

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 16 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Dil peynirini rendeleyip derin bir kaba alın ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika bekletip suyunu süzün ve tekrar su koyun. Tuzu çıkıncaya kadar işlemi tekrarlayıp suyunu süzün.

2

Helvanın hazırlanışı

2,5 su bardağı su, tereyağı ve zerdeçalı bir tencereye alın ve kaşık ile karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerine irmik helvası karışımını ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın ve 5 dakika bekletin.

3

Fırınlama

Fırını ızgara programında 200°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Pişirme kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Dil peynirini tenceredeki helvanın üzerine ilave edin ve birkaç kez karıştırın. Helvayı kalıplara paylaştırın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan hafif pembeleşinceye kadar bekletip fırından çıkarın.

4

Süsleme ve servis

Helvaların üzerini Antep fıstığı ile süsleyin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.