Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Zeytinli Ekmekçikler

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Zeytin ve kurutulmuş domates dolgulu mayalı küçük ekmekçikler. Bu minik ekmeklere bayılacaksınız...

10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Zeytinli Ekmekçikler

Malzemeler:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su

İç malzeme:

5 - 6 adet kurutulmuş domates
1,5 su bardağı siyah zeytin
2 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, zeytinyağı ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Kurutulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük doğrayın. Kekik, kurutulmuş domates ve zeytinleri karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın.

3

Pişirme ve servis

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın, üzerine iç malzemeyi yayın ve rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu 10 eşit parçaya kesin. Her birini elinizde yuvarlayıp fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.