Sütü tencereye alın. Üzerine sütlacı ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. 4-5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Bir adet yufkanın üzerine tereyağı sürün. 2 yemek kaşığı sütlacı kenarlarda 2'şer cm boşluk bırakarak uzunlamasına yufkanın kısa kenarına koyun. Yufkanın kenarlarında bıraktığınız boşlukları içe doğru katlayın ve sütlacın olduğu kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu 4 eşit parçaya kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine tereyağı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Maşa yardımı ile sıcak tatlıları soğuk şurubun içine birkaç kez batırıp çıkarın. Servis tabağına sıralayın. Soğuduktan sonra tarçın serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Küçük ikramlar