Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Hamur kabartma tozu, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, margarin veya tereyağını ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Kalan unu azar azar ilave ederek eliniz ile yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru hafif unlanmış tezgahta 3 mm kalınlığında açın. Yaklaşık 5-6 cm çapındaki çiçek şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Bademleri bir kaba alıp üzerlerini kapatacak kadar kaynar su dökün. 20 dakika bekletip kabuklarını soyun.
Toz şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırın. Orta ısıdaki ocakta 10 dakika kaynatın. Şekerli vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ilık hale gelinceye kadar bekletin.
Bademleri mutfak robotuna alın ve iyice öğütün. Öğütülmüş Antep fıstıklarını da ekleyin. Ilık şerbeti azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra bir kaba aktarıp eliniz ile toparlayın. Buzdolabı poşetine alıp yassılaştırın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın, 1 dakika bekletin ve kremayı ilave edin. İyice karıştırıp oda sıcaklığında bekletin.
Antep fıstıklı dolguyu buzdolabından çıkarıp iki pişirme kağıdı arasına alın ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Üstteki kağıdı çıkarıp kurabiyeleri kestiğiniz kalıp ile kesin.
Kurabiyelerden bir tanesinin üzerine az miktarda çikolata yayın, kestiğiniz Antep fıstıklı dolgudan koyun, tekrar çikolata yayın ve ikinci bir kurabiye yapıştırın. Üzerine de çikolata yayın ve Antep fıstığı serpin. Tamamını bu şekilde hazırlayıp en az 30 dakika bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler