Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, toz şeker, şekerli vanilin ve yumurta sarılarını çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, öğütülmüş fındık ve rendelenmiş çikolata ile birlikte karışıma ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta, temiz mikser uçları ile 2-3 dakika çırpın. Hamura ilave edip tahta kaşık ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kekleri kalıplardan çıkartıp servis tabağına alın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve kekleri süsleyin. Fındık kırığı serpin ve çikolatalar donuncaya kadar bekletin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta