Yarım elmayı soyup küp şeklinde doğrayın. Kalan elmaların çekirdekli kısımlarını çıkartın, 2 mm kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine tek sıra halinde dizin ve 100°C'ye ısıtılmış fırında kuruyuncaya kadar yaklaşık 1,5-2 saat bekletin.
Sütlacı süt ve krema ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ikiye bölün. Yarısına küp şeklinde doğradığınız elmaları ve tarçını ekleyin. Kaselere iki farklı sütlaçtan yanyana koyun ve soğumaya bırakın.
Kurutulmuş elmalarla süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar