Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tarçın, zencefil ve karanfili ilave edip kaşık ile karıştırın.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş ve soğumuş tereyağı, pekmez ve kremayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini kaşık ile düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta