Unu bir kaba eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tereyağı, şekerli vanilin ve ılık sütü ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırmaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve yavaşça karıştırarak soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Fırın tepsisi boyutunda bir pişirme kağıdı kesin. Mayalanan hamuru tezgaha alın. 1 yemek kaşığı çikolata parçalarını ekleyin ve kısa bir süre yoğurun. Hamuru pişirme kağıdının üzerinde eliniz ile bastırarak 25x32 cm boyutunda, kenarında 1 cm yükseklik olacak şekilde oval açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin ve çatal ile birçok yerinden delin. Kalan 1 yemek kaşığı çikolata parçalarını kenarlarına batırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
Bademleri sıcak suda 5 dakika bekletin. Süre sonunda kabuklarını soyun ve fırın tepsisine yayın. Hafif pembeleşinceye kadar fırında 6-7 dakika pişirin.
Çilekleri dilimleyin. Hazırladığınız mayalı tabanı servis tabağına alın. Pudingi içine yayın. Üzerine çilek ve bademleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi