Ispanakları yıkayıp ince şekilde doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpip karıştırın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda ıspanakları eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Mantarları yıkayın ve 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp karabiber ve pul biberi ekleyin. Kaşık ile karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, sıvı yağ, süt ve tuzu derin bir kaba alıp çatal veya el çırpıcısı ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ilave edip tekrar pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba dökün. Üzerine ıspanağın yarısını yayın. Beyaz peynirin ve kaşar peyniri rendesinin yarılarını serpin. Mantarları sıralayın ve kalan beyaz peyniri serpin. Kalan ıspanakları yayın. Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini hamura ilave edin ve karıştırın. Ispanakların üzerine gezdirerek dökün. Kaşıkla her tarafını kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular