Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yumurta ve ılık suyu çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu karıştırıp azar azar ilave ederek 1 dakika boyunca çırpın. Ardından 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Mikserin orta devrinde yarım dakika çırpın. Eritilmiş tereyağını ilave edin ve düşük devirde 10-15 saniye çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Frenk üzümü, ahududu ve böğürtlenleri bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Mısır nişastasını 1 çay bardağı su ile eriyinceye kadar karıştırın ve tenceredeki meyvelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile tarifine göre çırpın ve 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağındaki pandispanyanın kenar kısmına halka şeklinde bir şerit krema sıkın. İçe doğru 2 cm boşluk bırakıp daha küçük bir halka daha sıkın. Yine boşluk bırakarak orta kısma da bir halka sıkın. Bıraktığınız boşluklara kaşık yardımı ile hazırladığınız meyveli karışımın yarısını koyun. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve aynı şekilde üç adet çember sıkın ve boşluklara meyveli karışımı koyun. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan krema ve pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Pasta kremasını süt ile tarifine göre çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabındaki kremayı alın ve çırpma kabına sıkın. Yeşil jel renklendiriciyi ilave edin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. Kremayı 3 mm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Dondurma külahlarını ters çevirerek pastanın üzerine batırın, yüzeylerini yeşil krema ile kaplayarak çam ağacı şekli verin. Kırmızı süsleme glazürü ile süsleyin. Hindistan cevizi rendesi serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta