Flag

Kaşar Peynirli Patatesli Bazlama

6 adet
Orta
30 dk.
Kaşar peyniri ve patates püresi dolgulu bazlama tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur için
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığısıvı yağ
1,5 su bardağıılık su
Dolgu
1 adetpatates
0,5 çay kaşığıtuz
3 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Sürmek için
1 yemek kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, sıvı yağ ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuğunu soyup çatal ile ezin. Tuzu ekleyin ve karıştırın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru tezgahta kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Üzerlerini mutfak bezi ile kapatın. Bir adet hamuru merdane ile yaklaşık 15 cm çapında açın. Hamurun orta kısmına 1-1,5 tatlı kaşığı patates püresi yayın. Üzerine 2-2,5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Hamuru kenarlardan azar azar alarak ortada bohça şeklinde toplayın. Ortada toplanan hamurları iyice birleştirin ve eliniz ile bastırarak düzleştirin. Ters çevirip orta kısımdan kenarlara doğru 10-12 cm çapında oluncaya kadar merdane ile hafifçe açın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve 5 dakika bekletin. 

Hafif yağlanmış tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtıp hamurları arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerlerine fırça ile tereyağı sürün ve servis yapın.