Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, yumurta sarısı, tereyağı, şekerli vanilin, krema ve sirkeyi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile yuvarlak hamurlar çıkarın, daha sonra her birini ortadan ikiye keserek yarım ay şekilleri elde edin. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta akını çatal ile çırpın, üzerlerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
1 çay bardağı pudra şekerini bir kaseye alın. Jel renklendirici ve limon suyunu ilave edip karıştırmaya başlayın. Çok az ve kademeli olarak su ekleyerek glazür kıvamına getirin. Bu glazür ile kurabiyelerin üzerini kaplayın. Kalan yarım çay bardağı pudra şekerine su ekleyerek beyaz glazür hazırlayın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kurabiyelerin üzerine limon dilimi desenleri çizin. Glazürler donduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler