Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve vanilinli hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Üzerine toz şeker, yumurta sarısı, tereyağı, krema ve sirkeyi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile yuvarlak hamurlar çıkarın, daha sonra her birini ortadan ikiye keserek yarım ay şekilleri elde edin. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta akını çatal ile çırpın, üzerlerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Glazür karışımını derin bir kaseye alın. Üzerine süt ve limon aromasını ilave edip iyice karıştırın. 1-2 yemek kaşığı kadarını pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan glazüre sarı jel renklendiriciyi ekleyip karıştırın. Kurabiyelerin üzerini sarı glazür ile kaplayın. Beyaz glazür ile limon dilimi deseni çizin. Glazürler donduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Hazırlama:30 dk.Orta20 adet