Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve matcha tozunu bir kaba alıp karıştırın ve eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Antep fıstıklarını ekleyip spatula veya kaşık ile birkaç kez karıştırın. Hamuru kalıba azar azar dökerek aralara iri kırılmış beyaz çikolata koyun. Kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresinin 13. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçak ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından alın ve 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta