Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alı, kaşık ile eşit yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak iyice soğutun. Oda sıcaklığında bekletin.
Süt, yumurta sarısı ve toz şekeri bir tencereye alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Un, nişasta ve şekerli vanilini ekleyip tekrar karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun.
Soğuyan keki kalıbından ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine 10 dakika beklettiğiniz kremayı yayın. Çikolatalı karışımı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kremanın üzerine halkalar sıkın. Bir kürdan yardımı ile üzerinden çizerek şekiller oluşturun. Buzdolabında en az 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta