Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbın ölçüsünü 30 cm boyutuna ayarlayın ve tepsiye koyun. Kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayın.
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, kakao ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akı ve soğuk tereyağı parçalarını ekleyip fazla ezmeden parmak uçları ile yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın içine yayın. Kalan hamur ile parmaklarınız ile hafifçe bastırarak kalıbın iç kısmına 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun. Tepsi ile birlikte buzdolabına alın ve 10-15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süt ve pastacı kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile 3 dakika çırpın. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru çıkarın ve çatal ile birçok yerinden delin. Hazırladığınız kremayı hamurun üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Su, nar suyu ve toz şekeri tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve karıştırarak jelatini ilave edin. Eriyince ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Soğuyan tartın üzerine nar tanelerini serpin. Üzerine nar sulu karışımı kaşık ile azar azar dökün. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay