Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Baklavalık yufkaları dörde kesip toplamda 20 adet kare yufka elde edin. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 10 adet yufkayı üst üste kalıba yerleştirin. Antep fıstığını serpin ve kalan yufkaları da aralarına tereyağı sürerek üst üste sıralayın. Keskin bir bıçak ile 2 cm boyutlarında küçük karelere kesin. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra soğuk şurubu üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı düşük ısıya alın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın, kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun.
Soğuyan baklavadan dilimleri çıkarın. Aralarına puding dökerek kuplara alın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar