Kremalı bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve bir kaba alın. Üzerine süt ve tereyağını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıbın tabanına kaşığın tersi ile bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin.
Böğürtlenleri mutfak robotuna alın, üzerine su ve toz şekeri ilave edip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanı buzdolabından alın ve böğürtlenli karışımı üzerine yayın. Dondurucuya alın ve 30-35 dakika bekletin.
Vanilyalı pudingi 1 çay bardağı krema ve 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Çikolata parçalı pudingi 1 çay bardağı krema ve 1,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Kalıbı dondurucudan çıkarın. Üzerine soğuyan çikolata parçalı pudingi yayın. Üzerine böğürtlen ve çikolata parçalarını koyun. En son vanilyalı pudingi yayın. Streç film ile üzerini kapatın ve dondurucuda 2-3 saat bekletin.
Parfeyi dondurucudan çıkarın ve 10-15 dakika bekletin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye alın ve ucunu makas ile kesin. Parfeyi kare dilimler şeklinde kesin ve servis tabağına alın. Üzerlerine çikolata sıkın, böğürtlen ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:40 dk.Orta9 porsiyon