Böğürtlenleri tencereye alın, üzerine toz şeker, su ve nişastayı ekleyip karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbın içine tabanını ve kenarlarını kaplayacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kalıba alıp kaşığın tersi ile bastırarak yayın.
Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Isındıktan sonra jelatini azar azar ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika soğutun.
Soğuyan böğürtlenli karışımın içerisinden meyvelerini alın ve ayrı bir kaba koyun. Ilık olan pudingi bisküvili tabanın üzerine yayın. Böğürtlenin suyundan çay kaşığı ile alarak pudingin üzerine aralıklı olarak dökün ve kürdan ile şekiller oluşturun. Ayırdığınız meyveleri de hafif batırarak üzerine yerleştirin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Süre sonunda tatlıyı kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar