Flag

Babam İçin

Yaklaşık 10 - 12 kişilik
Orta
220 dk.
Babalar günü için hazırlayabileceğiniz nefis bir pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
0,5 su bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıiri kırılmış tuzsuz yer fıstığı
Kaplama
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
25 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
2 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Süslemek için
120 gbitter çikolata
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, un karışımı ve kakaoyu çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Sütü çırpma kabına alın üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastacı kremasını krem şantiye ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız krem şantili karışımın yarısını pandispanyanın üzerine yayın ve fıstıkların yarısını üzerine serpin. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve kalan kremayı yayın. Fıstıkları üzerine serpin ve üçüncü kat pandispanyayı kapatın.

5

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzeri için 3 yemek kaşığı pasta kreması ayırın ve kalanı ile pastanın kenarlarını kaplayın. Kırmızı ve sarı jel renklendiricileri bir kapta karıştırarak turuncu rengi elde edin ve ayırdığınız pasta kremasına ekleyin. Mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Elde ettiğiniz ten rengi krema ile pastanın üzerini kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.


Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ovaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine bıyık, kaş ve saç çizin. Göz için çikolata parçası koyun ve servis yapın.