Flag

Ahududulu Mousse

Yaklaşık 4 - 5 kase
Orta
25 dk.
Toz jelatin ile hazırlanan nefis ahududulu mousse.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Mousse karışımı için
3 su bardağıdondurulmuş ahududu
1 su bardağısu
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Jelatin
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş krema
1 - 2 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
Üzeri için
ahududu
taze nane

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Ahududulu karışım

Ahududu, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve süzgeçten geçirin, kaşık yardımı ile bastırarak suyunu iyice süzün. Sıcak ahududu suyunun içerisine jelatini ekleyin, el çırpıcısı ile eriyinceye kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. 

2

Mousse'un hazırlanışı ve servis

Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Limon aromasını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan jelatinli ahududulu karışımı azar azar kremaya ilave ederek spatula yardımı ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Kaselere paylaştırın, buzdolabına alın ve yaklaşık 3 saat bekletin.

Ahududu ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.