Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududulu Mousse

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Toz jelatin ile hazırlanan nefis ahududulu mousse.

Yaklaşık 4 - 5 kase

pratik 25 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Mousse

Mousse karışımı için:

3 su bardağı dondurulmuş ahududu
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Jelatin
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş krema
1 - 2 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Üzeri için:

ahududu
taze nane

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ahududulu karışım

Ahududu, su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve süzgeçten geçirin, kaşık yardımı ile bastırarak suyunu iyice süzün. Sıcak ahududu suyunun içerisine jelatini ekleyin, el çırpıcısı ile eriyinceye kadar iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. 

2

Mousse'un hazırlanışı ve servis

Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Limon aromasını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Soğuyan jelatinli ahududulu karışımı azar azar kremaya ilave ederek spatula yardımı ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Kaselere paylaştırın, buzdolabına alın ve yaklaşık 3 saat bekletin.

Ahududu ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.