Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududulu Pasta

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İnce bir taban, üzeri limonlu krema ve üst süsleme ahududu ile tamamlanmış pasta tarifi.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Pasta

Taban:

0,5 su bardağı fındık ezmesi
1 su bardağı yulaf ezmesi
0,5 su bardağı öğütülmüş badem

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0.5 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

2 su bardağı dondurulmuş ahududu
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı vişne suyu
0,5 çay bardağı su

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın.

Fındık kremasını benmari yöntemi ile eritip yulaf ezmesi ve öğütülmüş bademleri ilave edin. Karıştırıp bekletmeden kalıbın tabanına yayın. Kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin

2

Kremanın hazırlanışı

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve hazırladığınız tabanın üzerine yayın.

3

Süsleme ve servis

Ahududuları çözülünceye kadar süzgüde bekletin. Daha sonra pasta kremasının üzerine sıralayın. Tartjöle'yi toz şeker ile karıştırıp vişne suyu ve suyu ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak 1 dakika soğutun ve kaşık yardımı ile ahududuların üzerine yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.