Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ananaslı Bademli Taç

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ananas parçaları, vanilyalı pudingli krokanlı tatlı.

Yaklaşık 4 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ananaslı Bademli Taç

Pudingli karışım:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2 su bardağı süt
0,5 su bardağı krema
1 yumurta sarısı

Dolgu:

0,5 su bardağı badem-bütün
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış ananas

Krokan için:

0,5 çay bardağı toz şeker

Kalıp:

8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Pudingin hazırlanışı

Süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaba boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Karışımın hazırlanışı

Bademleri sıcak suda 10 dakika bekletin. Süre sonunda kabuklarını soyun ve 4 adedini üzeri için ayırın. Kalan bademleri küp şeklinde doğrayın. Ananas ve bademleri soğuyan pudinge ilave edin ve karıştırın. 4 adet çember kalıbın iç kısımlarını su ile ıslatın ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alın. Pudingli karışımı kalıpların içine paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde 35-40 dakika bekletin. Süre sonunda buzdolabının soğutucu kısmına alın ve en az 1 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Toz şekeri geniş bir çelik kaba alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Donduktan sonra bıçak ile iri parçalara kesin. Pudingleri pişirme kağıdından dikkatlice ayırarak çember kalıbı ile servis tabaklarına alın. Bıçak yardımı ile pudinglerin kenarlarını kalıplardan ayırın ve kalıpları çıkarın. Kenarlarına krokan parçaları yapıştırın. Üzerlerini krokan ve badem ile süsleyip bekletmeden servis yapın.