* Antep Fıstıklı Kalp Pasta
1 su bardağı | un |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
2 yemek kaşığı | Dr. Oetker Kakao |
2 | yumurta (orta boy) |
0,5 çay bardağı | toz şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
100 g | yumuşak margarin |
4 - 5 yemek kaşığı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding |
2 su bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Krem Şanti |
1 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 çay bardağı | öğütülmüş Antep fıstığı |
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir kalp pişirme çerçevesi (12-26 cm) |
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 20 cm boyutuna ayarlayıp fırın tepsisine yerleştirin ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, margarin ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Süre sonunda fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pudingi krem şantinin üzerine ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Soğuyan keki kalıbıyla beraber servis tabağına alın. Spatula yardımı ile kenarlarını hafifçe kalıptan ayırın. Kalıbı çıkarmayın. Kekin üzerine hazırladığınız pudingli karışımı dökün ve düzeltin. Streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 2-3 saat bekletin.
Süre sonunda pastayı dondurucudan alın. 1-2 dakika bekletip spatula yardımı ile kenarlarını ayırın. Kalıptan çıkarıp üzerine öğütülmüş Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır