Flag

Antep Fıstıklı Kalp Pasta

Yaklaşık 7 - 8 dilim
Orta
200 dk.
Sevgililer gününde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir kalp pişirme çerçevesi (12-26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gyumuşak margarin
4 - 5 yemek kaşığısüt
Puding
1 poşetDr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
2 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 20 cm boyutuna ayarlayıp fırın tepsisine yerleştirin ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Şekerli vanilin, margarin ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Dolgunun hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pudingi krem şantinin üzerine ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Soğuyan keki kalıbıyla beraber servis tabağına alın. Spatula yardımı ile kenarlarını hafifçe kalıptan ayırın. Kalıbı çıkarmayın. Kekin üzerine hazırladığınız pudingli karışımı dökün ve düzeltin. Streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 2-3 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Süre sonunda pastayı dondurucudan alın. 1-2 dakika bekletip spatula yardımı ile kenarlarını ayırın. Kalıptan çıkarıp üzerine öğütülmüş Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.