Flag

Badem Dolgulu Kurabiye

Yaklaşık 20 - 25 adet
Kolay
70 dk.
Enfes lezzeti ile hazırlaması çok kolay bademli kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gyumuşak margarin
2yumurta sarısı
1 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
2 su bardağıöğütülmüş badem
1 su bardağıtoz şeker
1yumurta akı
Üzeri için
80 gbitter çikolata
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, yumurta sarıları, toz şeker, süt ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun.

3

Dolgunun hazırlanışı ve pişirme

Badem, toz şeker ve yumurta akını bir kaseye alıp iyice karıştırın.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın. Açtığınız hamurun ortasına bademli dolgu karışımından bir tatlı kaşığı koyup hamurun kenarlarını birleştirerek kapatın. Tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin ucunu çikolataya batırıp servis tabağına sıralayın. Bekletmeden üzerlerine Antep fıstığı serpin.