Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bahar Dalı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bahar Dalı

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
3 yemek kaşığı süt

Dolgu:

3 - 4 yemek kaşığı vişne reçeli suyu

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker ve margarini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin, limon aroması ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün. Üzerine vişne reçeli suyunu uzunlamasına iki şerit olacak şekilde dökün. Üzerine kalan hamuru döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkarıp soğutun. Kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.