Flag

Baharatlı Cips

Yaklaşık 45 - 50 adet
Orta
120 dk.
Kekik, kırmızı toz biber ve zeytinyağı ile hazırlanan cipsler domatesli ve yoğurtlu olmak üzere iki farklı sos ile servis ediliyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtuz
2 çay kaşığıkekik
1 çay kaşığıtatlı kırmızı toz biber
1 çay bardağısu
0,5 çay bardağızeytinyağı
1yumurta sarısı
Domatesli sos için
1 dişsarımsak
3 adetrendelenmiş domates (orta boy)
2 yemek kaşığızeytinyağı
0,5 çay kaşığıtuz
2 - 3 tutamkarabiber
Yoğurtlu sos için
1 su bardağısüzme yoğurt
1 tatlı kaşığıkuru nane
0,5 çay kaşığıtuz
1 yemek kaşığızeytinyağı

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, tuz, kekik ve toz biberi ekleyin, kaşık ile karıştırın. Üzerine su, zeytinyağı ve yumurta sarısını ilave edip elinizle orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bez ile kapatıp 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru 1-2 kez yoğurun ve hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile hamuru 1 mm kalınlığında çok ince açın ve bıçak yardımı ile üçgen şekiller çıkarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Domatesli sosun hazırlanışı

1 diş sarımsağı 3 e bölün. Domates rendesi, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Sosun içindeki sarımsakları çıkarın. Karabiberi ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Yoğurtlu sosun hazırlanışı

Süzme yoğurdu bir kaseye alın ve çatal ile iyice çırpın. Üzerine nane, tuz ve zeytinyağını ilave edip kaşık ile karıştırın.


Soğuyan cipslerinizi soslarla birlikte servis yapın.