Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Balerin Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişneli, çikolata parçalı renkli bir kutlama pastası.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Balerin Pasta

Hamur:

4,5 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
6 yumurta (orta boy)
2,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Süslemek için:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı krema
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 16 cm)
8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıplara pişirme kağıdı serin. Fırın tepsisine de pişirme kağıdı serin. Çember kalıbın iç kısmını margarin ile yağlayıp tüm kalıpları fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını 20 cm çapındaki kalıba alın. Kalan hamurdan 3-4 yemek kaşığı alıp en küçük kalıba dökün. Kalan hamuru 16 cm çapındaki kalıba alın. Üzerlerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika ( 8 cm çapındaki kalıp için)

Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika (16 ve 20 cm çapındaki kalıplar için)

Kekleri fırından çıkarın. 5-10 dakika sonra kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve kaplama

Süt, margarin ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremanın yarısını ayırın, vişne ve çikolata parçalarını ilave edip karıştırın. 20 cm çapındaki keki enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine vişneli krema yayın ve ikinci kat keki kapatın. Kalan iki keki de enlemesine ikiye kesin ve aralarına vişneli pasta kreması yayın. Büyükten küçüğe doğru kekleri üst üste koyun. Kalan pasta kreması ile kaplayın.

4

Süsleme ve servis

İki poşet krem şanti ve kremayı mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremadan 3-4 yemek kaşığı alın, mor renk elde etmek için kırmızı ve mavi jel renklendirici ilave ederek çırpın. 2 cm uzunluğunda yassı uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ucu yan tutarak pastanın kenarına en alttan başlayarak krema bitinceye kadar yaklaşık 4-5 şerit yapın. Kremadan 3-4 yemek kaşığı daha alın, kırmızı jel renklendirici ile renklendirip aynı şekilde pastanın üzerine sıkın. 3-4 yemek kaşığı krema alıp yeşil jel renklendirici ile renklendirin ve sıkın. Kalan kremayı mavi jel renklendirici ile renklendirin. Kaplama işlemini tamamlayın. Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.