Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ballı Zencefilli Kurabiye

(0)
4 6 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bal, zencefil, tarçın ve fındık kırığı ile hazırlanan aromatik bir kurabiye. Yeni yıl lezzetleri arayanlar için...

Yaklaşık 45 - 50 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ballı Zencefilli Kurabiye

Hamur:

150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 su bardağı esmer şeker
250 g bal
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1,5 çay kaşığı tarçın
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 - 3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kakaolu Çubuk
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, yumurta, esmer şeker ve balı bir kaba alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi, zencefil, tarçın ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Ayrı bir kaba unu eleyin, hamur kabartma tozu ile karıştırp hazırladığınız karışıma ilave edin ve yoğurun. Fındık kırığını da ekleyip kısa bir süre yoğurun, üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 30-35 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun ve merdane ile 0,5 kalınlığında açın. Değişik şekildeki kurabiye kalıpları ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

2

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve bir cam kaseye boşaltın. Kurabiyelerin bir kenarını glazüre batırın ve tel ızgara üzerine koyun. Pasta süsleri ile süsleyin. Glazür donuncaya kadar bekletin.