Flag

Bitter Çikolatalı Puding Dolgulu Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
170 dk.
Çikolatalı fındıklı pasta tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1,5 su bardağısüt
1 çay bardağıfındık kırığı
Islatmak için
1 su bardağısıcak süt
50 gkuvertür çikolata
0,5 çay kaşığımuskat rendesi
Üzeri için
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
100 gkuvertür çikolata
25 - 30 adetortadan ikiye bölünmüş fındık

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Kakaoyu ilave edin ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın. Şekerli vanilin, sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

4

Islatma karışımı

Sıcak sütü bir kaba alın, üzerine kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Muskat rendesini ekleyip tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.

5

Şekillendirme ve dolgu

Pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız ıslatma karışımının 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine pudingin yarısını sıkın ve fındık kırığı serpin. Üzerine ikinci katı kapatın ve kalan ıslatma karışımının yarısı ile ıslatın. Kalan pudingi kekin üzerine sıkın ve fındık kırığı serpin. Son kat keki üzerine kapatın ve ıslatın.Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

6

Ganajın hazırlanışı ve servis

Kremayı bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, beklemeden kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun. Soğuyan ganajı 7-8 dakika buzdolabında bekletin ve pastanın üzerine yayın. Fındıklar ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.