Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bitter Çikolatalı Puding Dolgulu Pasta

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı fındıklı pasta.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bitter Çikolatalı Puding Dolgulu Pasta

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı

Islatmak için:

1 su bardağı sıcak süt
50 g kuvertür
0,5 çay kaşığı muskat rendesi

Üzeri için:

1 çay bardağı krema
100 g kuvertür
25 - 30 adet ortadan ikiye bölünmüş fındık

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Kakaoyu ilave edin ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın. Şekerli vanilin, sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

4

Islatma karışımı

Sıcak sütü bir kaba alın, üzerine kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Muskat rendesini ekleyip tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.

5

Şekillendirme ve dolgu

Pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız ıslatma karışımının 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine pudingin yarısını sıkın ve fındık kırığı serpin. Üzerine ikinci katı kapatın ve kalan ıslatma karışımının yarısı ile ıslatın. Kalan pudingi kekin üzerine sıkın ve fındık kırığı serpin. Son kat keki üzerine kapatın ve ıslatın.Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

6

Ganajın hazırlanışı ve servis

Kremayı bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, beklemeden kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun. Soğuyan ganajı 7-8 dakika buzdolabında bekletin ve pastanın üzerine yayın. Fındıklar ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.