Flag

Çam Ağacı Kurabiye

15 - 20 adet
Orta
30 dk.
Tereyağı, esmer şeker, pekmez, tarçın ve zencefil ile hazırlanan kurabiyeler glazür ile süsleniyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 goda sıcaklığında tereyağı
2 - 3 yemek kaşığıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay kaşığıtoz zencefil
1yumurta sarısı
0,5 çay bardağıüzüm pekmezi
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Sade Glazür
2 yemek kaşığısüt
20 - 25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sade Glazür
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin. Üzerine, hamur kabartma tozu, tereyağı, esmer şeker, şekerli vanilin, tarçın, zencefil, yumurta sarısı ve üzüm pekmezini ekleyip eliniz ile iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 25-30 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Çam ağacı kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Glazür karışımını bir kaseye alın, üzerine sütü ekleyin ve iyice karıştırın. İçinden 1 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan glazüre yeşil jel renklendiriciyi ekleyip kısa bir süre karıştırın. Onu da ikinci bir huniye doldurun. Kurabiyelerin üzerini yeşil glazür ile kaplayın. Beyaz glazür ile çizgiler yapın ve gümüş inci ile süsleyin.