Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cevizli Çörek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

En güzel, denenmiş çörek tarifleri burada! Cevizli baharatlı dolgu ile hazırlanan mayalı çörek çok lezzetli.

Yaklaşık 25 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Çörek

Hamur:

4,5 - 5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
0,5 çay bardağı sıvı yağ

İç malzeme:

3 adet kuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ince kırılmış ceviz
1 demet ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla karıştırın. Yumurta, su, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru tezgahın üzerinde kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın, üzerlerine birer yemek kaşığı sıvı yağ sürün ve iç malzemeyi paylaştırıp her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. Her birini rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çevirerek çörek şekline getirin. Elinizle üzerlerine hafif bastırarak fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Yumurtayı çatal yardımı ile çırpın ve bir fırça yardımı ile çöreklerin üzerine sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp ılık veya soğuk olarak dilimleyerek servis yapın.