Cheesecake

(0)
5 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Jelatin ile pişmeden hazırlanan nefis cheesecake tarifi.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cheesecake

Krema:

0,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Jelatin
1 çay bardağı yoğurt
2 kutu tam yağlı taze beyaz peynir (200 g)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 su bardağı krema
1 yemek kaşığı limon suyu

Taban için:

125 g yulaflı bisküvi
50 g tereyağı
3 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağı su
1 çay bardağı frenk üzümü

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Sütü bir cam kaseye alın. Üzerine jelatini ekleyin ve birkaç kez karıştırın. Daha büyük bir cam kasenin içine sıcak su doldurun ve jelatinli süt kasesini içine su kaçmayacak şekilde oturtun. Jelatin iyice eriyinceye kadar karıştırın, sudan alın ve soğumaya bırakın.

Yoğurdun fazla suyunu süzmek için bir süzgece alın ve bekletin.

2

Tabanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağı kısık ateşte eritin. 3 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın. 

3

Kremanın hazırlanışı

Peynir ve pudra şekerini bir kaba alın. Spatula yardımı ile sulanmaması için yavaş bir şekilde pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar  yaklaşık 1 dakika karıştırın. Beklettiğiniz yoğurdu ekleyin ve 1 dakika daha aynı şekilde karıştırın. Kremayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Soğuyan jelatinli sütü ekleyip 1 dakika daha yavaşça karıştırın. Limon suyunu ekleyin ve bir iki kez daha yavaşça karıştırdıktan sonra kalıptaki tabanın üzerine alın. Üzerini düzeltin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. 

4

Sosun hazırlanışı

Toz şeker, nişasta ve suyu bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Orta ateş üzerine alın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. 1 dakika kaynadıktan sonra frenk üzümlerini ilave edin. Ocağı kısın ve suyu azalıncaya kadar arada karıştırarak yaklaşık 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Cheesecake'in kenarını spatula ile ayırıp kalıptan çıkarın. Üzerine frenk üzümlü sos dökün ve dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.