Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolata Parçalı Cheesecake

Cheesecake Yap ile hazırlanan pratik bir tarif.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolata Parçalı Cheesecake

Taban:

200 - 250 g yulaflı bisküvi
75 g margarin
2 yemek kaşığı süt

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı yoğurt
3 - 4 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
1 - 2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Taban

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarini kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

2

Krema

2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.

3

Çikolatalı sos

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alıp üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.

4

Servis

Bıçak yardımı ile Cheesecake'i kalıbın kenarlarından ayırın, daha sonra kalıbın kelepçesini çözün. Üzerine çikolatalı sos döküp Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.