Flag

Çikolata Parçalı Muzlu Kek

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Çikolata parçalı tereyağlı kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur için
2 adetmuz
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
2yumurta
1 çay bardağıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 paketDr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Muzların kabuklarını soyun ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyin. Yumurta, esmer şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Ezdiğiniz muz ve tereyağını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Sütlü çikolata parçalarını hamura ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın. Sütlü, bitter ve beyaz çikolata parçalarını hamurun üzerini kaplayacak şekilde serpin. Fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Süre sonunda keki fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan dikkatlice çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimleyerek servis yapın.