Flag

Çikolata Parçalı Portakallı Pasta

12 dilim
Orta
30 dk.
Çikolata parçalı diplomat krema dolgulu pasta kurutulmuş portakal dilimleri ile süsleniyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Pandispanya için
170 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
130 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
4 adetportakal
1 yemek kaşığıtoz şeker
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1portakal kabuğu rendesi
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplamak için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 12 cm genişliğinde 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar mikserin yüksek devrinde yaklaşık 5 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını üç seferde ekleyin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Kenarındaki pişirme kağıdını çıkarın ve tel üzerine alıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Portakalların hazırlanışı

Portakalları yıkayın ve ortadan ikiye kesin. 10 adet yuvarlak ince dilim kesin. Kalan portakalların suyunu sıkın. Kestiğiniz ince dilimleri tel üzerinde veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine toz şeker serpin ve fırında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı tencereye alın, üzerine pastacı kremasını boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4  dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. 

5

Şekillendirme

Soğuyan pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Portakal suyunun yarısı ile ıslatın. Hazırladığınız dolgunun yarısını yayın. Çikolata parçalarının yarısını serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan portakal suyu ile ıslatın, dolguyu yayın ve çikolata parçalarını serpin. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın ve eliniz ile hafifçe ortasından bastırın. 

6

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını süt ve margarin ile tarifine göre hazırlayın. Pastayı kaplayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerine hazırladığınız portakal dilimlerini sıralayın.