Çikolata Tutkusu

(0)
2 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu dolgulu çikolatalı kek.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolata Tutkusu

Hamur:

300 g kuvertür
1 su bardağı krema
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Dolgu:

1 su bardağı dondurulmuş ahududu
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağı su

Süslemek için:

Antep fıstığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

100 g kuvertürü benmari yöntemi ile ertitin. Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, kalan 200 g kuvertürü ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığında bekletin.

Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin, süt ve benmari yöntemi ile erittiğiniz 100 g kuvertürü ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Antep fıstıklarını ilave edip spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ahududuları bir tencereye alın, üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ilave edin. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateş üzerinde pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, yaklaşık 5 dakika daha arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Hazırladığınız ahududulu sosu kaşık yardımı ile üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Soğuyan kuvertürlü krema karışımı ile keki kaplayın. Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır