Flag

Çikolatalı Acı Kurabiyeler

Yaklaşık 12 - 15 adet
Orta
170 dk.
Acı toz biberli kurabiye üzerinde yoğun portakallı çikolata.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kurabiye
1,5 su bardağıun
3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıacı kırmızı toz biber
100 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay bardağısüt
Çikolatalı karışım
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
200 gbitter çikolata
1portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, kakao, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu, acı kırmızı toz biber, tereyağı ve sütü ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. 7,5 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile daireler kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Çikolatalı karışımın hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bekletmeden bitter çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Kıvam alan çikolatalı karışımı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kurabiyelerin üzerine ortadan başlayarak dışa doğru gül şeklinde sıkın ve servis yapın.