Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Acı Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Acı toz biberli kurabiye üzerinde yoğun portakallı çikolata.

Yaklaşık 12 - 15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Acı Kurabiyeler

Kurabiye:

1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
0,5 çay bardağı süt

Çikolatalı karışım:

1 su bardağı krema
200 g bitter çikolata
1 portakal kabuğu rendesi

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, kakao, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu, acı kırmızı toz biber, tereyağı ve sütü ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. 7,5 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile daireler kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Çikolatalı karışımın hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bekletmeden bitter çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Kıvam alan çikolatalı karışımı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kurabiyelerin üzerine ortadan başlayarak dışa doğru gül şeklinde sıkın ve servis yapın.