Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri, kakao, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu, acı kırmızı toz biber, tereyağı ve sütü ilave edin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. 7 cm çapındaki kalp kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremayı bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bekletmeden bitter çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 1 saat bekletin.
Kıvam alan çikolatalı karışımı kaşık ile karıştırıp yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kurabiyelerin üzerine kalp şeklinde sıkın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler