Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Fındıklı Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hamuru bol fındıklı olan ve çikolatalı sos ile servis edilen kek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Fındıklı Kek

Hamur:

4 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 su bardağı fındık kırığı
4 yumurta akı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarılarını toz şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin ve şekerli vanilini ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, fındıkları ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halini alıncaya kadar çırpın ve hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamuru kek kalıbına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika

3

Sosun hazırlanışı ve servis

Keki fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın.

Çikolatalı sosu süt ile tarifine göre hazırlayın, arada karıştırarak soğutun. Soğuyan kekin üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.