Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Narlı Pasta

(0)
5 7 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nar dolgulu çikolatalı pasta.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Narlı Pasta

Hamur:

150 g yumuşak margarin
150 g bitter çikolata
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta (orta boy)
2 yumurta sarısı
2 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker

Dolgu:

1 su bardağı nar suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 su bardağı ayıklanmış nar
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Margarin ve çikolatayı bir kaba alın ve benmari yöntemi ile arada karıştırarak eritin. Daha sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Kalıbımargarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Soğuyan çikolatalı karışımı çırpma kabına alın. Üzerine yarım çay bardağı toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta sarılarını ekleyip mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurta akları ve 2 yemek kaşığı toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve kar haline gelinceye kadar mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız çikolatalı karışıma azar azar ilave edin, spatula ile söndürmeden yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından alın, 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Nar suyu, toz şeker ve mısır nişastasını bir tencereye alın ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun. Soğuduktan sonra nar tanelerini ekleyin ve karıştırın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Soğuyan nar sosundan üst süsleme için 2-3 yemek kaşığı ayırın ve kalanı kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını buzdolabında beklettiğiniz kekin üzerine yayın ve ikinci kat keki kapatın. Kalan süt ile ıslatın. Kalan krem şantiyi kenarları açık kalacak şekilde pastanın üzerine sürün. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

20x25 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin. Bir tanesini tepsiye alın. Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Kenarından kesip tepsideki pişirme kağıdının üzerine dökün ve kaşık ile yayın. 1-2 dakika bekletip üzerine ikinci pişirme kağıdını koyun ve alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 20-25 dakika bekletin. Servisten önce ruloyu açıp kırık parçaları pastanın üzerine yerleştirin ve ayırdığınız narlı sosla süsleyin.