Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Portakallı Pasta

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Rom aromalı çikolatalı portakallı pasta.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Portakallı Pasta

Hamur:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
3 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

1 adet portakal
2 damla rom aroması
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Islatmak için:

1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için:

1 çay bardağı krema
80 g sütlü çikolata
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta margarini mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Yumurta, süt, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve kısa bir süre çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla mısır unu ve kakaoyu ilave edin ve toplam 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu, krema ve şekillendirme

Portakalın kabuğunu soyup küp şeklinde kesin, rom aromasını ekleyin ve karıştırın. 1 tatlı kaşığı toz şekeri 1 çay bardağı süte ekleyin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katını ters çevirip servis tabağına alın ve şekerli sütün 1/3'ü ile ıslatın.

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 3 yemek kaşığını ayırın ve kalanı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ayırdığınız krem şantinin 1 yemek kaşığını ıslattığınız kekin üzerine sürün. Üzerine hazırladığınız portakal karışımının yarısını yayın ve krem şantinin yarısını daireler şeklinde sıkın. İkinci kat keki kapatın ve aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine son kat keki koyun ve şekerli süt ile ıslatın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp bekletmeden çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Hazırladığınız pastanın üzerine kaşık yardımı ile yayın. Üzerine fındık kırığı serpin. Arzuya göre portakal kabukları ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.