Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Rulo Kurabiye

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı rulo kurabiye tarifi için gerekli olan malzemelerin miktarı çok az olup fındık ve bitter çikolata kullanılmaktadır.

Yaklaşık 25 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Rulo Kurabiye

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı sıvı yağ
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

50 g margarin
1 su bardağı öğütülmüş fındık
80 g bitter çikolata (ufalanmış)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Süzme yoğurt, süt, sıvı yağ, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve her birini unlanmış tezgahta 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerlerine fırça yardımı ile eritilmiş margarin sürün. Üzerlerine öğütülmüş fındık ile çikolatayı serpin ve rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile 2 cm eninde dilimleyin. Fırın tepsisine yatırarak sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğutun.