Flag

Çikolatalı Rulo Kurabiye

Yaklaşık 25 adet
Orta
70 dk.
Çikolatalı rulo kurabiye tarifi için gerekli olan malzemelerin miktarı çok az olup fındık ve bitter çikolata kullanılmaktadır.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağısüzme yoğurt
1 çay bardağısüt
1 çay kaşığısıvı yağ
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
50 gmargarin
1 su bardağıöğütülmüş fındık
80 gbitter çikolata (ufalanmış)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Süzme yoğurt, süt, sıvı yağ, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve her birini unlanmış tezgahta 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerlerine fırça yardımı ile eritilmiş margarin sürün. Üzerlerine öğütülmüş fındık ile çikolatayı serpin ve rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile 2 cm eninde dilimleyin. Fırın tepsisine yatırarak sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğutun.