Flag

Çikolatalı Sufle

4 kişilik
Orta
20 dk.
Evde çikolatalı sufle hazırlamak isteyenler için güzel bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
4 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı

Malzemeler

Hamur
1 yemek kaşığıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıtoz şeker
50 gtereyağı
80 gbitter çikolata
2yumurta sarısı
0,5 çay bardağısüt
2yumurta akı
Üzeri için
1 - 2 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıpları tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Suflenin hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin ve toz şekeri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı ve çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alın, 3 dakikabekletip yumurta sarılarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ve sütü ilave edip karıştırın.


Yumurta aklarını bir çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırparak kar haline getirin. Yumurta akını hazırladığınız çikolatalı karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırarak yedirin. Hazırladığınız kaselere üst kısımlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Fırın tepsisine sıralayın ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 11 - 12 dakika


Fırından çıkarıp arzuya göre üzerlerine pudra şekeri serperek bekletmeden servis yapın.