Çilekli Kalp Tart

(0)
4 15 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilekli puding dolgulu orman meyveli tart tarifi.

Yaklaşık 4 - 6 kişilik

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Kalp Tart

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
100 g küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Jelatin

Üzeri için:

1 çay bardağı yaban mersini (blueberry)
1 çay bardağı frenk üzümü
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları
1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Kalp şeklinde çember kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta ve şekerli vanilini bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük bir parça alın ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın, çiçek, kelebek ve kalp şeklindeki kalıplar ile şekiller çıkarıp fırın tepsisinin kenar kısımlarına sıralayın. Kalan hamurları birleştirin, kalıbın tabanına ve kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda kalıbı şekilli hamurların olduğu fırın tepsisinin orta kısmına koyun ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında kurabiyeleri fırından alın. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Tartı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

2

Dolgu hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, jelatini ilave edin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Dolgu ve servis

Soğuyan tartı dikkatlice kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Pudingi tartın içine alın, üzerini düzeltip buzdolabına alın 2-3 saat bekletin.

Süre sonunda tartı buzdolabından çıkarın. Üzerini yaban mersini, frenk üzümü, çikolata parçaları ve Antep fıstığı ile süsleyin. Hazırladığınız kurabiyeleri sıralayın ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.