Flag

Çilekli Soğuk Pasta

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
300 dk.
Vanilyalı puding ve çilek ile hazırlanan ve dondurularak tüketilen soğuk pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Taban
0,5 çay bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta akı
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 yemek kaşığısüt
25 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Puding
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağısüt
8 adetçilek
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıfındık kırığı
0,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
10 adetçilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta akını bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta sarısı, toz şeker, süt, tereyağı, vanilya aroması ve un karışımını ayrı bir çırpma kabına alıp 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını ekleyip mikserin düşük devrinde kısa süre çırpın. Hamuru kalıba alıp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

3 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Pastanın hazırlanışı

8 adet çileği küçük küpler şeklinde kesin. Yarım su bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiden 1 yemek kaşığı alıp üst süsleme için ayırın. Soğuyan pudingi mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın ve üzerine krem şantiyi ilave edin. Mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine küp şeklinde doğranmış çilekleri ve fındık kırığını ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün ve üzerini düzeltin.

5

Üzerinin hazırlanışı

Çilekleri iri parçalara kesip mutfak robotunda püre haline getirin. Ayırdığınız krem şantiyi bir çırpma kabına alın ve üzerine yarım çay bardağı soğuk sütü ilave edin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın ve kalıptaki kremanın üzerine yayın. Üzerine püre halindeki çileği döküp yayın. Bir kaşığın sapını kullanarak çilek püresi ve onun altındaki krem şantiyi hareli olarak birbirine geçecek şekilde karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin. Süre sonunda dondurucudan alın, kalıptan çıkarın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.