Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilekli Soğuk Pasta

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilyalı puding ve çilek ile hazırlanan ve dondurularak tüketilen soğuk pasta tarifi.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Soğuk Pasta

Taban:

0,5 çay bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı süt
25 g tereyağı (oda sıcaklığında)
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
8 adet çilek
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı
0,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

10 adet çilek

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta akını bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta sarısı, toz şeker, süt, tereyağı, sıvı aroma verici ve un karışımını alıp 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını ekleyip mikserin düşük devrinde kısa süre çırpın. Hamuru kalıba alıp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

3 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Pastanın hazırlanışı

8 adet çileği küçük küpler şeklinde kesin. Yarım su bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiden 1 yemek kaşığı alıp üst süsleme için ayırın. Soğuyan pudingi mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın ve üzerine krem şantiyi ilave edin. Mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine küp şeklinde doğranmış çilekleri ve fındık kırığını ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün ve üzerini düzeltin.

5

Üzerinin hazırlanışı

Çilekleri iri parçalara kesip mutfak robotunda püre haline getirin. Ayırdığınız krem şantiyi bir çırpma kabına alın ve üzerine yarım çay bardağı soğuk sütü ilave edin. Mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın ve kalıptaki kremanın üzerine yayın. Üzerine püre halindeki çileği döküp yayın. Bir kaşığın sapını kullanarak çilek püresi ve onun altındaki krem şantiyi hareli olarak birbirine geçecek şekilde karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin. Süre sonunda dondurucudan alın, kalıptan çıkarın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.