Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Deniz Sefası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Öğütülmüş fındık ile hazırlanan fındık topları pudingin içinde yüzüyor, deniz hayvanları da onlara eşlik ediyor.

Yaklaşık 5 porsiyon

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Deniz Sefası

Fındıklı toplar:

1 su bardağı öğütülmüş fındık
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta akı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2,5 su bardağı süt
25 g margarin

Üzeri için:

40 g beyaz çikolata

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Fındıklı toplar

Öğütülmüş fındık, toz şeker, yumurta akları ve şekerli vanilini bir tencereye alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alıp bir kabın içine koyun ve soğumaya bırakın. Bu karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Puding

Sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bekletmeden, aralara fındıklı bezelerden koyarak kaselere doldurun. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 2-3 saat bekletin.

4

Süsleme

Pişirme kağıdı üzerine kurşun kalem ile değişik deniz hayvanları çizin ve  kalem izinin çikolataya bulaşmaması için pişirme kağıdını ters çevirin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Erimiş çikolatayı çizdiğiniz şekillerin üzerine yayın. Buzdolabında donuncaya kadar bekletin.  

Servisten önce çikolataları pişirme kağıdından ayırın ve kupların üzerine yerleştirin.